Ед Шийрън спечели делото за авторските права на една от най-популярните

...
Ед Шийрън спечели делото за авторските права на една от най-популярните
Коментари Харесай

Ед Шийрън спечели делото за хитовата си песен Thinking Out Loud

Ед Шийрън спечели делото за авторските права на една от най-популярните си песни " Thinking Out Loud ", предава BBC.

Американският съд постанови, че английският реализатор не е копирал песента " Let`s Get It On “ на Марвин Гей, когато е композирал международния си шлагер от 2014 година

Наследниците на съавтора на Марвин Гей Ед Таунсенд обвиниха Шийрън, Warner Music Group и Sony Music Publishing в нарушение на авторски права. Те искаха да получат дял от облагата от шлагера на Шийрън.

Преди делото британецът беше декларирал, че ще се откаже от музикалната си кариера, в случай че бъде приет за отговорен на процеса в Ню Йорк.

" Ако това се случи, спирам “, сподели той, когато го попитаха за тежестта, която процесът във федералния съд в Манхатън нанесе против него.

 

Говорейки отвън съда, Шийрън каза, че " явно е доста благополучен " от решението.

" Изглежда, че въпреки всичко няма да се наложи да се отдръпва от ежедневната си работа “, сподели той.  " Но в това време съм безусловно отчаян, че неоснователни изказвания като това въобще могат да стигнат до съда.

" Ако журито беше решило този въпрос по различен метод, щяхме да се сбогуваме с креативната независимост на създателите на песни “, добави той.

Пред съда изпълнителят изясни, че е написал песента вкъщи в Англия с приятелката си Ейми Уадж и е бил въодушевен от своите баба и дядо и една нова сантиментална връзка, която преди малко е почнал.

Припомняме, че това е вторият правосъден развой за авторски права на Шийран в границите на една година. През април 2022 година той завоюва борба за авторски права във Върховния съд в Лондон за другия си международен шлагер " Shape of You " от 2017 година, а през 2015 г. наследниците на Марвин Гей спечелиха 5,3 милиона долара от дело, съгласно което песента " Blurred Lines " на Робин Тик и Фарел Уилямс копира " Got to Give It Up " на Марвин Гей.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР